Elmalı Kurabiye

Birbirinden güzel kurabiye tariflerine kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bu yazımızda Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı vereceğiz.

Malzemeler

  • 125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı nişasta
  • 3-3,5 su bardağı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Vanilya

İç malzemesi;

  • 4 adet elma
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz

Süslemek için;

  • Pudra şekeri

Elmayı rendeleyin, şekeri katın, suyunu çekip karamelize olana kadar pişirelim, cevizini de ekleyip, soğumaya bırakalım. Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur elde edelim. Yavaş yavaş ekleyelim. Çizgili model yapmak için hamurdan bir parça alıp 1-2 cm kalınlığında açalım. Açtığımız hamuru çay bardağıyla yuvarlak şekiller verelim. 1 tanesini alalım içine 1 tatlı kaşığı kadar iç harcımızdan katalım üstüne diğer parçadan katalım. Hamurun kenarlarını çatalla birleştirelim. İstersek ortasına artı şekli verebiliriz. Şimdi diğer şeklimize geçelim. Bu şeklimizde hamurdan küçük mandalina büyüklüğünde parçalar alalım merdaneyle üstüne düzleştirelim. İç harcımızı koyalım. Harcın alt kısmına bıçakla çizgiler atalım sonra yuvarlayalım hafifçe ay şekli verelim. Evet kurabiyelerimiz hazır yağlanmış tepsiye dizelim. 170 derecelik önceden ısıtılmış fırınımıza koyalım. Üstü pembeleşinceye kadar pişirelim. Fırından çıkardığımız kurabiyelerin üstüne bolca pudra şekeri serpelim. Afiyet olsun.

Tarifi Puanlandır:
12345

2 thoughts on “Elmalı Kurabiye

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir