Elmalı Kurabiyem Tarifi

Elmalı Kurabiyem Tarifi'nin Malzemeleri

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım paket margarin
  • 1 çay bardağından az sıvı yağ
  • 1 tane yumurta
  • 1 tane kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • Pudra şekeri

İç harcı için

  • 4 orta boy elma
  • 2 çay bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Varsa ceviz

Elmalı Kurabiyem Tarifi'nin Yapılışı

İlk olarak margarini eritiyoruz. Karıştırma kabına sıvı yağını erimiş olan margarini ve diğer malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz .Unu hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar ekleyip yoğuruyoruz. Hamur ne çok katı olacak nede çok cıvık. Hamuru yoğurma işlemi bittikten sonra dinlenmeye bırakacağız. O sırada iç harcımızı hazırlayalım. Elmaları soyup rendeleyip tenceremize alalım .Üzerine şeker ve tarçını ekleyip pişirelim. Şeker macun kıvamına gelene kadar pişirip kapatalım. Hamurumuzu açalım ve isteğe bağlı olarak istediğimiz şekilde keselim .Harcını döşeyip. Yağlanmış fırın tepsisine dizelim ve 180 derece de pişirelim. Soğuyan kurabiyelerin üzerine isteğe bağlı pudra şekeri dökebilir siniz
Not: margarini kurabiyemiz gevrek olsun diye eritiyoruz.

, Elmalı Kurabiyem Tarifi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir