Kurabiye Tarifleri
Elmalı Kurbiye

Hamuru için;
- 125 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket vanilya
- Yarın paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un(kulak memesi kıvamında, hamur ele yapışmadığında un eklemeyi bırakıyoruz)
İç malzemesi;
- 5 orta boy elma
- Damak tadına göre toz şeker(1 su bardağına yakın koydum)
- 2 çay kaşığı tarçın
- Çekilmiş fındık veya ceviz
Önce iç malzemesini hazırlıyoruz.
Elmaları soyup rendeliyoruz. Şeker ilave ederek ocakta suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz. Damak tadınıza bağlı şeker ilave edip yada eksiltilebilir. Altını kapatıp tarçın ve fındık ekleyerek soğumaya bırakıyoruz.
Hamuru için;
Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi güzelce yoğuruyoruz(ben stand mikser kullanıyorum)sonrasında yavaş yavaş un ve kabartma tozu ilave ederek yumuşak ele yapışmayan hamur elde ediyoruz.
İstenilen şekilde şekil verildikten sonra önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
Afiyetle.
, Elmalı Kurbiye www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.