Kurabiye Tarifleri
Elmalı Minik Kurabiyeler (Efsane Tarif)

Elmalı Minik Kurabiyeler (Efsane Tarif) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin ;
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 250 gram margarin veya tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 5 bardak un (kontrollü ekleyin)
İç Harcı İçin ;
- 4 adet elma
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- İsteğe bağlı ceviz
Elmalı Minik Kurabiyeler (Efsane Tarif) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle iç harcı için 4 elmayı soyup rendeliyoruz.
- Daha sonra bir tencere veya tavaya alıp üstüne şekeri ekliyoruz.
- Elmalar suyunu salıp geri çekene kadar pişiriyoruz.
- Daha sonra tarçın ve isteğe bağlı ceviz ekleyip biraz daha elmaları kavuruyoruz.
- Görünüşünden anlayacaksınız olduğunu homojen şekilde birbirine karıştıysa olmuş demektir.
- Daha sonra iç harcımızı soğumaya bırakıyoruz bu sırada biz de hamuru hazırlayalım.
- Hamur için kabımıza 2 su bardağı kadar unu koyuyoruz ve üzerine diğer tüm malzemeleri ekleyip yoğurmaya başlıyoruz. Kıvamına göre un ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz. Hamurumuz ele yapışmayacak kıvamda olacaktır.
- Yoğurduğumuz hamuru 10 dakika buz dolabında bekletiyoruz.
- Hamur bekledikten sonra küçük parçalar halinde koparıp içerisine elma koyup şekil verebiliriz.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz.
- Üzeri ve altı pembeleşince çıkarabilirsiniz.
- Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika soğumaya bırakıp daha sonra pudra şekeri döküyoruz.
Tarife tamamen uyarsanız çok güzel bir kurabiye oluyor. Şimdiden afiyet olsun.