Elmalı Pasta

Elmalı Pasta Tarifi'nin Malzemeleri

  • 250 gram  yumuşak margarin ( oda sıcaklığında )
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Vanilya
  • Kabartma tozu
  • Un

İç malzeme;

  • 4 -5 elma
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tarçın

Elmalı Pasta Tarifi'nin Yapılışı

Önce iç harcı hazırlayalım tavaya rendelenmiş elmaları, şekeri koyup ocakta suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim. Üzerine tarçını ekleyip karıştırıp ocağı kapatalım soğumaya bırakalım.
Hamur yoğurma kabına margarin, yoğurt, pudra şekeri, toz şeker, vanilya ve kabartma tozunu da karıştırıp azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım.
Hamuru 12 bezeye ayırın her birini merdane yardımıyla büyükçe bir tabak şeklinde açalım. Eğer bezeleri küçük açtıysanız dörde bölün biraz büyükse altıya bölün her bir bölünen parçanın geniş kısmına elmalı harcımızdan koyup sigara böreği sarar gibi sarıp tepsiye döşeyin 180 derece  fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin, çıkan kurabiyelere pudra şekeri dökün , Elmalı Pasta www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir