Elmalı Pasta (Kıtır)

Elmalı Pasta (Kıtır) Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 paket tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 şeker kaşığı sirke (gevrek olabilmesi için)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • Aldığı kadar un

Elmalı Pasta (Kıtır) Tarifi'nin Yapılışı

SELAMUN ALEYKÜM
Arası için, elmaları rendeleyip bir tavada suyunu salıp çekene kadar pişirin. Suyunu çekince tarçın, şeker ve cevizi ekleyip karıştırın. Ocağın altını kapatın.
Oda sıcaklığına ulaşmış tereyağını ve sıvı olan malzemeleri karıştırın. Unu, nişastayı, sirkeyi, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek harca ekleyin ve kulak memesi kıvamında yoğurun. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar açın. Merdaneyle hafif oval açın, resimdeki gibi. Bıçakla 4-5 uzunlamasına çizik atın ve uç kısmına elmalı harçtan koyup sarın. Ay şeklini verin, fırın tepsinize dizip önceden ısıtılmış fırında önce 160 derece 20 dakika, sonra 175 derece ile üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri eleyin ve afiyet olsun.

, Elmalı Pasta (Kıtır) www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir