«

Elmalı Pastam Tarifi'nin Malzemeleri

Hamuru için;

  • 250 gram margarin
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • yarım bardak pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un

içi için;

  • 4 elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın silme
  • isteğe göre ceviz

Elmalı Pastam Tarifi'nin Yapılışı

İlk olarak rendelediğimiz elmalı harcımızı hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Daha sonra hamurumuzu kıvam alana kadar yoğuruyoruz ( klasik kulak memesi kıvamında bir tık fazla ) daha sonra ufak parçalar halinde bölüyoruz. Merdane yardımıyla açtığımız hamurları istediğimiz gibi şekillendiriyoruz. İç harcını ekleyip şekle göre kapatıyoruz. 180 derecelik önceden ısıttığımız fırında 25 dk pişiriyoruz. Çıktıktan sonra biraz sıcağını atmasını bekleyip pudra şekeriyle servis yapıyoruz , Elmalı Pastam www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *