Kurabiye Tarifleri
Elmalı Tart

- yarım paket margarin
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- un (aldığı kadar )
- 1 yemek kaşığı sirke
iç harcı için;
- 5-6 adet elma rendelenecek
- var ise ceviz içi
- az tarçın
- 1 su bardağı şeker
- iç malzemesi ocakta kavrulur soğumaya bıraklır.
Hamur kulak memesi kıvamında yoğrulur. Hamuru iki eşit parçaya bölmeliyiz. İlk kısmını yapacağımız tepsinin tabanına yayalım. Üzerine pişirdiğimiz harçtan kaplayacak şekilde onu da yaylım. Ve ikinci parçayı buzlukta 20 dk kadar bekletip tepside bulunan elmalı harcın üzerine eşit dağılabilecek şekilde rendeleyelim. Fırında alt üst kızarana kadar pişirelim. Fırından çıktıktan biraz soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapabiliriz. Bu sürekli yaptığım bir tarif mutlaka deneyin , Elmalı Tart www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.