Elmalı Tart ( Az Malzemeli)

Elmalı Tart ( Az Malzemeli) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin ;

  • 1 çay bardağı oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 5 çay bardağı un

İçi İçin ;

  • 4 adet elma
  • İri kıyılmış yarım su bardağı ceviz
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Elmalı Tart ( Az Malzemeli) Tarifi Yapılışı

On numara az malzemeli çok lezzetli geç bayatlayan elmalı tart 👌

  1. Yoğurt, tereyağ, sıvı yağ ve pudra şekeri iyice karıştırılır.
  2. Üzerine yavaş yavaş un ekleyerek yoğurmaya başlanır.
  3. 5 çay bardağı un tam geliyor,   kulak memesi kıvamındaki hamurumuzu yarım saat buzdolabına kaldırıp dinlendirelim.
  4. Hamur dinlenirken bu arada iç harcı hazırlayalım.
  5. Elmalar soyulup rendelenir. Tavaya alınarak 1 çay bardağı şeker ile karıştırılarak suyunu bırakan elmaların suyu çekilene kadar pişirilir.
  6. Ocaktan aldıktan sonra ceviz ve tarçın eklenerek ara ara karıştırılarak soğutulur.
  7. Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde hamur tartın üzeri için ayrılır.
  8. Kalan hamur tart kalıbına taban çok ince olmayacak şekilde yayılır ve üzerine çatalla delikler açılır.
  9. Yayılan hamurun içerisine elmalı harcımız eklenir ve dilediğiniz şekil verilerek 180 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir.
  10. Piştikten sonra pudra şekeri serpilerek servis edilir. Afiyet bal şeker olsun. 😊👌👍🤤🤤🤤

Elmalı Tart( Az Malzemeli)

Elmalı Tart( Az Malzemeli)

Elmalı Tart( Az Malzemeli)

Elmalı Tart( Az Malzemeli)

Elmalı Tart( Az Malzemeli)

Elmalı Tart( Az Malzemeli)

Elmalı Tart( Az Malzemeli)

Elmalı Tart( Az Malzemeli)

Elmalı Tart( Az Malzemeli)

Elmalı Tart( Az Malzemeli)

Elmalı Tart( Az Malzemeli)

Elmalı Tart( Az Malzemeli)

Elmalı Tart( Az Malzemeli)

Elmalı Tart( Az Malzemeli)

Elmalı Tart( Az Malzemeli)

Elmalı Tart( Az Malzemeli)

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir