Elmalı Tart ( Az Malzemeli)

Elmalı Tart ( Az Malzemeli) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin ;
- 1 çay bardağı oda sıcaklığında tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- 5 çay bardağı un
İçi İçin ;
- 4 adet elma
- İri kıyılmış yarım su bardağı ceviz
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı Tart ( Az Malzemeli) Tarifi Yapılışı
On numara az malzemeli çok lezzetli geç bayatlayan elmalı tart 👌
- Yoğurt, tereyağ, sıvı yağ ve pudra şekeri iyice karıştırılır.
- Üzerine yavaş yavaş un ekleyerek yoğurmaya başlanır.
- 5 çay bardağı un tam geliyor, kulak memesi kıvamındaki hamurumuzu yarım saat buzdolabına kaldırıp dinlendirelim.
- Hamur dinlenirken bu arada iç harcı hazırlayalım.
- Elmalar soyulup rendelenir. Tavaya alınarak 1 çay bardağı şeker ile karıştırılarak suyunu bırakan elmaların suyu çekilene kadar pişirilir.
- Ocaktan aldıktan sonra ceviz ve tarçın eklenerek ara ara karıştırılarak soğutulur.
- Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde hamur tartın üzeri için ayrılır.
- Kalan hamur tart kalıbına taban çok ince olmayacak şekilde yayılır ve üzerine çatalla delikler açılır.
- Yayılan hamurun içerisine elmalı harcımız eklenir ve dilediğiniz şekil verilerek 180 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir.
- Piştikten sonra pudra şekeri serpilerek servis edilir. Afiyet bal şeker olsun. 😊👌👍🤤🤤🤤