«

Elmalı Tart Tarifi'nin Malzemeleri

Elma Harcı İçin;

  • 4 adet iri elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3 çorba kaşığı şeker

Hamuru İçin;

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker (100 gram),
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gram margarin veya tereyağı
  • Aldığı kadar un (hamur, yumuşak kurabiye hamuru gibi olacak ben ortalama 3-3, 5 su bardağı kullandım).

Elmalı Tart Tarifi'nin Yapılışı

İç harcı için, elmalar soyulur ve rendenin iri kısmı ile rendelenir.
Toz şeker ilavesi ile tavaya alınıp, pişmeye bırakılır.
Yaklaşık 20 dakika kadar orta ateşte pişirildikten sonra tarçın ilave edilip karıştırılır. Hazır edilen iç harcı ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Tart hamuru için, yumurta ve toz şeker güzelce birbirine özleştirilir. Daha sonra margarin eklenir ve sırasıyla sıvı yağ, vanilya, kabartma tozu, azar azar un ilave edilip yoğurulur. Yumuşak bir kurabiye hamuru elde edilir.
Hazırlanan hamurdan, portakal büyüklüğünde bir parça kenara ayrılır.
Kalan hamur büyük boy yuvarlak borcam içerisine konulur ve el ile bastırılarak kenarlarından yükselicek kadar yaydırılır. Ardından soğuyan elmalı harç, hamurun üzerine dökülür ve hamura eşit bir şekilde yaydırılır.
Ayrılmış olan hamur rendeyle tartın üzerine rendelenip, pişmeye hazır hale getirilir. Önceden ısıtılan 180° fırında altı ve üstü pembeleşinceye kadar pişirilir. Piştikten sonra en az yarım saat dinlendirilir.
Üzerine pudra şekeri elenerek servise sunulur.
AFİYET OLSUN (=

, Elmalı Tart Tarifi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *