Kurabiye Tarifleri

Elmalı Tartolet Kurabiye

Elmalı Tartolet Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 g tereyağ/ teremyağ (Buzluktan çıkardığımı eritip soğutuyorum ben)
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 dolu yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (Yumuşak hamur) Ben 3 su bardağı (200 ml) ile 1 yemek kaşığı kadar un kullandım

İç harcı:

  • 5 orta boy elma
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1, 5 tatlı kaşığı tarçın
  • Ceviz

Elmalı Tartolet Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Önce elmaları rendeleyip tavaya alıyoruz. Şeker tarçın ve cevizler eklenip suyunu çekene kadar pişirilir. ( Çok sulu olursa hamuru yumuşatıyor)
  2. Kenarda soğumaya bırakılır.
  3. Hamuru için malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz.
  4. Hazırladığımız yumuşak hamuru merdane ile açıyoruz ( ince ya da çok kalın olmasın, kalıba göre ayarlanacak)
  5. Çaydanlık kapağı ile kesip kalıba yerleştiriyoruz.
  6. İçine 1 yemek kaşığı elmalı harçtan koyuyoruz.
  7. Kalan hamuru açıp şeritler kesip tartolet kalıbındaki kurabiyelerin üzerini kapatıyoruz.
  8. 160-170 derece fırında 35 dakika kadar pişiriyoruz.
    Ben bu malzemelerle 14 adet yapıyorum genelde. İlk yaptığımdan beri tam tutan bir tarif, herkes beğeniyor. Afiyet olsun.

Elmalı Tartolet Kurabiye

Elmalı Tartolet Kurabiye

Elmalı Tartolet Kurabiye

Elmalı Tartolet Kurabiye

Elmalı Tartolet Kurabiye

Elmalı Tartolet Kurabiye

Elmalı Tartolet Kurabiye

Elmalı Tartolet Kurabiye

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı