Kurabiye Tarifleri
Elmalı Tartolet Kurabiye
Elmalı Tartolet Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 g tereyağ/ teremyağ (Buzluktan çıkardığımı eritip soğutuyorum ben)
- 1 yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 dolu yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (Yumuşak hamur) Ben 3 su bardağı (200 ml) ile 1 yemek kaşığı kadar un kullandım
İç harcı:
- 5 orta boy elma
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1, 5 tatlı kaşığı tarçın
- Ceviz
Elmalı Tartolet Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Önce elmaları rendeleyip tavaya alıyoruz. Şeker tarçın ve cevizler eklenip suyunu çekene kadar pişirilir. ( Çok sulu olursa hamuru yumuşatıyor)
- Kenarda soğumaya bırakılır.
- Hamuru için malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz.
- Hazırladığımız yumuşak hamuru merdane ile açıyoruz ( ince ya da çok kalın olmasın, kalıba göre ayarlanacak)
- Çaydanlık kapağı ile kesip kalıba yerleştiriyoruz.
- İçine 1 yemek kaşığı elmalı harçtan koyuyoruz.
- Kalan hamuru açıp şeritler kesip tartolet kalıbındaki kurabiyelerin üzerini kapatıyoruz.
- 160-170 derece fırında 35 dakika kadar pişiriyoruz.
Ben bu malzemelerle 14 adet yapıyorum genelde. İlk yaptığımdan beri tam tutan bir tarif, herkes beğeniyor. Afiyet olsun.