Kurabiye Tarifleri

Elmalı Tepsi Bisküvisi

Elmalı Tepsi Bisküvisi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane yumurta
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 tane vanilya
  • 1 bardağı pudra şekeri
  • 50 gr yumuşak sana yağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Aldığınca un

İçi için ;

  • 2 tane iri elma rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 10 tane ufaltılmış fındık içi(miktar size kalmış)
  • 12 su bardağı toz şeker

Elmalı Tepsi Bisküvisi Tarifi Yapılışı

Bu ölçülerde kare küçük fırın tepsisini ancak kaplıyor. Büyük tepsi için malzemenin artırılması gerek.

Haydi bismillah.

  1. İlk önce malzemelerimizi buzdolabından çıkaralım ısınsın .
  2. Sonra elmalarımızı rendeleyip şekerle pişirelim ,kıvama gelince tarçın ve fındığını ekleyelim. Bir iki çevirip kapatalım soğusun.
  3. Yumurtamızı ve şekeri bir kaba koyup elimizle karıştıralım, içine yağına ekleyip özleştirelim.
  4. Pudra şekerini ekledikten sonra unu da azar azar ekleyip ele yapışmayan fakat kolay şekil alan bir hamur yoğuralım.
  5. İkiye bölüp yağlı kağıdın arasına koyup merdaneyle çok inceltelim ,fakat tepsimize ölçelim bu malzemelerle tam oluyor eşit bölünce.
  6. Açılan hamuru tepsinin tabanına döşeyelim, üzerine elmalı karışımı ekleyelim.
  7. Üzerine yağlı kağıt arasında ince açtığımız hamuruda döşeyin.
  8. 180 derecelik fırınımızda üstü hafif kızarana kadar pişirelim.

Elmalı bisküvilerimiz hazır. Afiyet olsun.

Elmalı Tepsi bisküvisi

Elmalı Tepsi bisküvisi

Elmalı Tepsi bisküvisi

Elmalı Tepsi bisküvisi

Elmalı Tepsi bisküvisi

Elmalı Tepsi bisküvisi

Elmalı Tepsi bisküvisi

Elmalı Tepsi bisküvisi

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı