Kurabiye Tarifleri
Elmalı Tepsi Bisküvisi
Elmalı Tepsi Bisküvisi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane yumurta
- 1 tane kabartma tozu
- 1 tane vanilya
- 1 bardağı pudra şekeri
- 50 gr yumuşak sana yağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Aldığınca un
İçi için ;
- 2 tane iri elma rendesi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 10 tane ufaltılmış fındık içi(miktar size kalmış)
- 12 su bardağı toz şeker
Elmalı Tepsi Bisküvisi Tarifi Yapılışı
Bu ölçülerde kare küçük fırın tepsisini ancak kaplıyor. Büyük tepsi için malzemenin artırılması gerek.
Haydi bismillah.
- İlk önce malzemelerimizi buzdolabından çıkaralım ısınsın .
- Sonra elmalarımızı rendeleyip şekerle pişirelim ,kıvama gelince tarçın ve fındığını ekleyelim. Bir iki çevirip kapatalım soğusun.
- Yumurtamızı ve şekeri bir kaba koyup elimizle karıştıralım, içine yağına ekleyip özleştirelim.
- Pudra şekerini ekledikten sonra unu da azar azar ekleyip ele yapışmayan fakat kolay şekil alan bir hamur yoğuralım.
- İkiye bölüp yağlı kağıdın arasına koyup merdaneyle çok inceltelim ,fakat tepsimize ölçelim bu malzemelerle tam oluyor eşit bölünce.
- Açılan hamuru tepsinin tabanına döşeyelim, üzerine elmalı karışımı ekleyelim.
- Üzerine yağlı kağıt arasında ince açtığımız hamuruda döşeyin.
- 180 derecelik fırınımızda üstü hafif kızarana kadar pişirelim.
Elmalı bisküvilerimiz hazır. Afiyet olsun.