Kurabiye Tarifleri
Elmalı Tepsi Kurabiyesi

Elmalı Tepsi Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr oda ısısında margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 10 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Elmalı harç için;
- 4 adet elma
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Ceviziçi
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Elmalı Tepsi Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
- Bütün malzemeleri karıştıralım ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Hamurun üçte birini ayırıp dondurucuya kaldıralım ki daha sonra üzerine rendeleyeceğiz.
- Kalan hamuru yuvarlak borcama eşit olacak şekilde yayalım.
- İç harcı için elmaları soyup rendeyelim.
- Bir tavaya koyup üzerine şeker ekleyelim. Suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Ardından tarçın ekleyip karıştıralım.Altını kapatıp soğumaya bırakalım.(Bu aşamada iç harca ceviz de ekleyebilirsiniz. )
- Soğuyan harcı hamurun üzerine yayalım.
- Dondurucudaki hamuru çıkarıp üzerine rendeleyelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkıp soğuyan kurabiyemizin üzerine pudra şekeri serpelim.
Afiyet olsun.