Elmalı Toppare Tarifi

- 2 yumurta
- 250 gr tereyağ(yumuşamış)
- 2 yemek kaşığı yoğurt(silme)
- 5 su bardağı un
- 1/ 2 su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Hindistan cevizi(üzeri için)
İçi için:
- 1/2 su bardağı şeker
- 5 iri elma
- Ceviz iri çekim
- 2 tatlı kaşığı tarçın
Şerbeti için:
- 2 su bardağı şeker
- 1, 5 su bardağı su
- 1/4 limon
Selamun Aleyküm Arkadaşlar!
Sizinle hem kurabiye hem hafif tatlı olabilecek bir tarifi paylaşacağım umarım beğenirsiniz:)
Bir kaba margarini, yumurta ,yoğurt ,şekeri ekle karıştır. Un ,kabartma tozu, vanilya ekleyip pürüzsüz hamur yapılır. Hamurun üzerine nemli bez örtüp 15 dk dinlendirilir.
İçi için elmaları soyup rendeleyelim .İçine şeker ve tarçın koyup suyu çekene kadar pişir. Cevizleri ekle soğumaya bırakılır.
Hamurdan parçalar alıp içini işaret parmağı yardımıyla olabildiğince oyulur .Harçtan doldurulur. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir.
Şerbeti için şeker ,su ve limon dilimi bir kaba konur .5 dk kaynatıp soğumaya bırakılır. Fırından çıkar çıkmaz şerbete konur.5-10 dk alt üst bekletilir. Hindistan cevizine bulanır.
Afiyet Olsun:)
, Elmalı Toppare Tarifi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.