Elmalı Turta

Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr margarin yada tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay bardağı nişasta (un ölçüsüne dahil ediniz )
  • 3 su bardağı un ( gerekirse ekleyin kontrollü bir şekilde)

Harç için:

  • 3_4 adet elma
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • ceviz yada fındık kırıntısı (ben fındık kullandım)

Elmalı Turta Tarifi Yapılışı

ilk olarak elmaları soyup rendele yelim. üzerine şekeri ilave edip suyunu çekinceye dek kavuralım. Tarçın ve ceviz (yada fındık)ekleyip karıştıralım soğumaya bırakalım. Yoğurma kabına margarin ve şekeri alıp krem kıvamına getiriyoruz. üzerine yumurtayı ekleyip karıştırın. Sıvı yağıda ekleyip azar azar unlu karışımdan ekleyerek yoğuralım. (un ölçüm 3 su bardağını geçti. Ama siz kontrollü ekleyiniz )yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurdan bir parça alıp buzluğa koyalım. Kalan hamuru hafif yağlanmış kalıba eşit kalınlıkta olacak şekilde yayalım (hamur artabilir ben kurabiye yaptım birkaç tane) çatal ile delikler açalım. Soğuyan karışımı üzerine yayalım Buzlukta ki hamuru elmalı harcın üzerine güzelce rendeleyerek yayalım. 170 °de pişirelim. Soğuyunca pudra şekeri serpiştirelim
Afiyet olsun.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir