Elmalı Turta

Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru;
- 2 yumurta
- Yarım çay bardağı süt
- 250 gr margarin(eritilecek)
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 8 yemek kaşığı şeker
İç Harcı;
- 4 elma
- 1 yemek kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı şeker
- 1 su bardağı ceviz (isteğe göre)
Üzeri;
- Pudra şekeri
Elmalı Turta Tarifi Yapılışı
Un ve kabartma tozu hariç tum malzemeler karışıtırılıp hamur elde edilir. Daha sonra alabildiği kadar un ve kabartma tozu ilave edilir. Daha sonra hamurdan 3 ceviz büyüklüğüne yakın hamur kopartılıp buzdolabı poşetine konur ve derin dondurucuda dondurulur.
Bu arada iç malzemeler karıştırılarak elma suyunu çekene kadar kavrulup altı kapatılır soğumaya bırakılır.
Diğer hamur yağılı fırın tepsisinin her yerine eşit gelecek şekilde yayılır daha sonra iç malzeme koyulup yayılır. Daha sonra derin dondurucudan hamur çıkartılır tepsideki hamurumuzun üstüne her yerine gelecek şekilde rendelenir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir. İlk sıcağı çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serpilip dilimlenir.
💖💖💖Afiyet Olsun💖💖💖