Elmalı Turta

Elmalı Turta Tarifi'nin Malzemeleri

Hamuru için:

  • 3 su bardağı un
  • 1, 5 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta
  • 250 gram tereyağı
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri

İç harcı için:

  • 6 tane elma
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Elmalı Turta Tarifi'nin Yapılışı

Öncelikle elmalar rendelenir, üstüne şeker eklenip suyunu çekinceye kadar pişirilir. Suyunu çektiğine içine tarçın koyulur. Soğumaya bırakılır. Daha sonra eritilmiş tereyağı, yumurta ve şeker karıştırılır. İçine yavaş yavaş un eklenip yoğurulur. Hamur toparlanmaya başlayınca vanilya ve kabartma tozu koyulur. Hamurdan üzerini süslemek için biraz kenara ayrılır. Daha sonra hamur merdane yardımıyla tart kalıbına serilir. İçine iç malzemesi konulur. Ayırılan hamura un konulup sertleştirilir, rende yardımıyla tartın üstüne rendelenir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirilir. Soğuyunca üzerine pudra şekeri elenir. Afiyet olsun. 🙂

, Elmalı Turta www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir