Elmalı Turta

Elmalı Turta Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı pudra şeker
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 1 kabartma tozu ve 1 vanilya
  • Aldığı kadar un

Üstü için;

  • 4 elma
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Elmalı Turta Tarifi'nin Yapılışı

Elmaların kabuklarını soyup rendeliyoruz. Üzerine şekeri ilave edip, suyu hafif çekene kadar pişirip, üzerine tarçın ilave edip soğumaya bırakıyoruz. Hamuru için malzemeleri kabın içine koyup, ele yapışmayacak kıvamda hamur elde ediyoruz. Bir portakal büyüklüğünde hamur çekip, kenara ayırıyoruz kalan hamuru, elimizle tepsiye açıyoruz. Elma harcını hamurun üzerine yayıyoruz. Portakal büyüklüğünde kalan hamuru azar azar un ekleyip iyice sertleştiriyoruz. Rendenin kalın kısmı ile elmalı harcın üzerine kaplayacak şekilde rendeliyoruz. 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN.

, Elmalı Turta www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir