Elmalı Turta

Elmalı Turta Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

İçi için;

  • 4 adet elma
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı iri çekilmiş fındık

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Elmalı Turta Tarifi'nin Yapılışı

Elmaları soyup rendeliyoruz. Bir tavada şekerle beraber rengi değişene kadar pişiriyoruz. Tarçın ve fındığı ekleyip soğumaya bırakıyoruz. Bir kapta
yumurta, pudra şekeri, yoğurt, sıvı yağ ve yumuşamış margarini elimizle iyice karıştırıyoruz. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamurun üçte ikisini yağlanmış tepsiye elimizle veya merdaneyle açıyoruz. Üzerine hazırladığımız elmalı harcı her yerine gelecek şekilde yayıyoruz. Hamurun kalan üçte birini rende yardımıyla turtamızın her tarafına rendeliyoruz. Bıçakla dilimleyip önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarıp soğuduğunda pudra şekeri serpip servis ediyoruz. Afiyet olsun 🙂

, Elmalı Turta www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir