Elmalı Turta Tarifi

HAMURU İÇİN
- 4 su bardağı un
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 1 paket margarin
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilin
İÇİ İÇİN
- 3 adet elma
- 3 çorba kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı iri dövülmüş fındık yada ceviz ( ben fındık kullanıyorum)
- 1 çay bardağı kuru uzum
Unu eleyin, Oda sıcaklığındaki margarini ,yoğurdu, pudra şekerini, kabartma tozu, vanilini ekleyin. Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp hamuru dinlenmeye bırakın.
Bu arada içini hazırlayın.
Elmalarınızı soyup rendeleyin. Tüm malzemeleri bir tencereye koyup şekeri karışana kadar kısık ateşte harmanlayın. ( çok pişirmeden) alın.
Dinlendirdiğiniz hamuru 3 eşit parçaya bölün ve merdane yardımıyla orta kalınlıkta açın. Açtığınız hamurda birbirine çapraz gelecek şekilde üçgenler kesip harcı bu üçgenlere koyup rulo halinde sarın ve sardığınız ruloları önceden yağladığınız tepsiye dizin.
NOT_fırınınızı önceden ısıtın ve turtalarınızı fırına verdiğinizde fırının alt bölümünü kapatıp üstünün kızarmasını sağlayın .Altı fırın sıcaklığında kızaracaktır. Çıkarttığınızda soğumasını bekleyin ve pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. . AFIYET OLSUN. . .
, Elmalı Turta Tarifi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.