Elmalı Turta

Elmalı Turta Tarifi'nin Malzemeleri

Hamuru için;

  • 1 adet yumurta
  • 150 gram tereyağ
  • 150 gram margarin
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı pudra şekeri

İç malzemesi için;

  • 5 adet elma ( isteğe göre daha fazla)
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • Kabarma tozu
  • Un

Elmalı Turta Tarifi'nin Yapılışı

Öncelikle elmaları soyup tavaya alalım ,üzerine 3 yemek kaşığı şekeri ekleyip kavuralım, elmalar hafif kızarınca ocağın altını kapatıp üzerine tarçını ekleyeyim. Hamuru için; tüm malzemelerin özellikle tereyağ ve margarinin oda sıcaklığında olmasına dikkat edelim.
Ve bir kabın içerisine tereyağ ,margarin, yumurta ve yoğurdu ekleyip yoğuralım ,daha sonra pudra şekerini ekleyip yoğurmaya devam edelim, unu ekledikten sonra yumuşak bir hamur elde edelim, daha sonra bu hamurdan mandalina büyüklüğünde yuvarlayıp elimizle açalım ,açılan hamurun bi ucuna elmalı harcı koyalım ,diğer altta kalan yeri de bıçakla 5 -6 kez çizik atalım ve saralım, tüm hamur bittikten sonra 180 ° önceden ısıtılmış fırında pişirelim, fırından çıktıktan 5 dakika sonra üzerine pudra şekeri ilave edelim, müthiş bi tarif, hem çok güzel görünüyor hemde çok lezzetli.

, Elmalı Turta www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir