Elmalı Yumuşak Kurabiye Tarifi

Anasayfa » Kurabiye Tarifleri » Elmalı Yumuşak Kurabiye Tarifi
Elmalı Yumuşak Kurabiye Tarifi

Oylama

12345

Eklenme Tarihi : 25.12.2015  |   Okunma : 213  |   Yorum : 0

Elmalı Yumuşak Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 3 yada 4 su bardağı un
  • 1 paket margarin(250 gr)
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 kahve fincanı süt

İÇLİK İÇİN

  • 4 adet tatlı elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı şeker

Elmalı Yumuşak Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Önce iç malzememizi hazırlayalım. Elmalarımızı rendeleyip tavaya alalım. Üzerine şekeri ve tarçını ekleyip karıştırarak suyunu çekene kadar pişirip soğumaya bırakıyoruz.
Şimdi hamurumuzu hazırlayalım. Öncelikle oda ısısında yumuşamış margarinimizi kabımıza alıp üzerine kabartma tozu, yoğurdu, sütü, vanilyayı, ve pudra şekerimizi alıp karıştırıyoruz. Karıştırdıktan sonra azar-azar unu ekleyip kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz. Daha sonra hamurlardan ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp içine elmalı harcımızdan koyup istediğimiz şekli verip 200 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişiriyoruz. Pişirme süresi fırına göre değişebilir. Benimki 10 dakikada pişirdi. Yinede sık-sık kontrol edip üstü sararınca fırından alıyoruz. Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis ediyoruz.

, Elmalı Yumuşak Kurabiye Tarifi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Bu Tarifimize Baktınız Mı?  Karanfilli Un Kurabiyesi

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

FACEBOOK YORUMLAR

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız

TARİF KATEGORİLERİ

Tarif Kategorilerimiz

Günün Tarifi

Günün Tarifi
Kinoalı Çikolatalı Kurabiye

Kinoalı Çikolatalı Kurabiye Fırın tepsisine yağlı kağıt serdikten sonra fırını önceden 170 derecede ısıtın. Muzu püre haline getirdikten sonra bal, tarçın ve kaka..