Elmas Kurabiye

Elmas Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 200 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 2, 5 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 3 – 3, 5 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1/2 (yarım) çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kadar kahvaltılık çikolata

Elmas Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Yoğurma kabına yumuşamış tereyağ ya da margarin, pudra şekeri ve yumurtayı alıp elle çırpın. Kakao, kabartma tozu ve vanilini ekleyip karıştırmaya devam edin. Azar azar unu ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Üst kısımlarını şekere bulayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Şekerlenen hamurların ortasına parmağınızla birer derin çukur açın. 170 derecelik ısıtılmış fırında 15-20 dk pişirin. Altları piştiğinde olmuş demektir. Soğuyan kurabiyelerin çukur kısımlarını kahvaltılık çikolata ile süsleyip servis edebilirsiniz 🙂 Afiyet olsun.

Elmas Kurabiye

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir