Kurabiye Tarifleri
Elmas Kurabiye (Frambuaz Dolgulu)
Elmas Kurabiye (Frambuaz Dolgulu) Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağ veya margarin (Oda ısısında yumuşamış)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2, 5 yemek kaşığı kakao
- 3, 5 -4 su bardağı un
Üzerini bulamak için;
- Toz şeker
Üzerini süslemek için;
- Frambuaz reçeli
Elmas Kurabiye (Frambuaz Dolgulu) Tarifi Yapılışı
- Bir kapta önce tereyağ ve pudra şekerini sonra diğer malzemeleri çatalla krema haline gelene kadar iyice karıştırıyoruz.
- Unu azar azar ekleyerek kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz ve kurabiyelerin her yanını toz şekere buluyoruz.
- Parmağımızı batırıp çukur yapıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
- Tamamen soğuyunca ortalarına reçelimizi ilave ediyoruz. Afiyet olsun