Kurabiye Tarifleri

Elti Boğan (Kuru Pasta Tadında)

Elti Boğan (Kuru Pasta Tadında) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (akı içine sarısı üstüne)
  • Çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Aldığı kadar un

Elti Boğan (Kuru Pasta Tadında) Tarifi Yapılışı

  1. Önce margarin ve sıvı yağını yoğurma kabına alıp macun kıvamına getirelim.
  2. Yumurta akı tuz sirke çörek otu ve şekeri ekleyelim. Yoğuralım.
  3. Kabartma tozu bu tarifte yok. Yeteri kadar kabaracaktır. Unu yavaş yavaş ekleyip sıkı hamur elde edelim.
  4. Hamurdan parçalar koparıp uzunlamasına yuvarlayalım.
  5. Bıçak yardımıyla verev verev keselim. Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim.
  6. Eğer yağlı kağıt yoksa tepsiyi unlayabilirsiniz. Ardından şekil verdiğimiz elti boğanları tepsiye dizelim.
  7. Üzerine yumurta sarısını sürüp isteğe bağlı olarak susamda serpebilirsiniz. Ben susam sevdiğim için üzerine biraz serptim☺️
  8. 180 derecede ki fırına verelim pembeleşene kadar pişirelim.
    Elti boğanlar hazır💁🏻‍♀️
    Afiyet olsun 😋

Elti Boğan (Kuru Pasta Tadında)

Elti Boğan (Kuru Pasta Tadında)

Elti Boğan (Kuru Pasta Tadında)

Elti Boğan (Kuru Pasta Tadında)

Elti Boğan (Kuru Pasta Tadında)

Elti Boğan (Kuru Pasta Tadında)

Elti Boğan (Kuru Pasta Tadında)

Elti Boğan (Kuru Pasta Tadında)

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı