Kurabiye Tarifleri

En İyi Çikolata Parçacıklı Kurabiye

En İyi Çikolata Parçacıklı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 120 gr (8 yemek kaşığı) tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 50 gr (1/4 (çeyrek) su bardağı) esmer şeker
  • 100 gr (1/2 (yarım) su bardağı) toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü (veya vanilin)
  • 1 adet yumurta
  • 230 gr (1+2/3 su bardağı) un
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karbonat
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 175 gr (1 su bardağı) kırılmış çikolata parçaları (ben bitter ve beyaz çikolata kullandım)(bir kısmı fırına girmeden üzerlerine konacak)

En İyi Çikolata Parçacıklı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Kabımızda un, karbonat ve tuzu harmanlıyoruz
  2. Bir çırpma kabında tereyağ, esmer ve toz şekerleri kremsi bir kıvam alana kadar çırpıyoruz
  3. Vanilyayı ekleyip yine çırpıyoruz
  4. Yumurtayı ekliyoruz ve sadece karışana kadar çırpıp hemen kapatıyoruz
  5. Unlu karışımı ekleyip tekrar çırpıyoruz ve hamur haline gelir gelmez bitiyoruz.
  6. En son çikolata parçalarının bir kısmını ekleyip ve elimizle hamura karıştırıyoruz.
  7. Hamurdan 1 yemek kaşığı yuvarlıyoruz. Tepsilerinize aralarında çok az boşluk kalacak şekilde yuvarlakları diziyoruz
  8. Fırında yaklaşık 10-12 dakika pişirin. Kesinlikle pişmediğini zannederek daha fazla pişirmeyin, tepside soğurken sertleşecek.
    – afiyet olsun 🍪🥛

En İyi Çikolata Parçacıklı Kurabiye

En İyi Çikolata Parçacıklı Kurabiye

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı