«

Erzurum Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 250 gr tereyağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiğince un
  • Portakal ya da limon kabuğu rendesi

Erzurum Pastası Tarifi Yapılışı

Okula giden çocuklar içinde iyi bir beslenme olacak tarif. Kek ve kurabiye arası bir tat.

  1. Tereyağı ve şekeri karıştırma kabına alıp şekeri iyice eritiyoruz.
  2. Daha sonra yumurtaları ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
  3. Ardından geri kalan tüm malzemeyi ekleyip homojen hale getiriyoruz.
  4. Kurabiye hamurundan biraz daha sıvın bir hamur olması gerekiyor.
  5. Daha sonra yuvarlayıp şekere buluyoruz ve fırın tepsisine diziyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz ve daha sonra afiyetle yiyoruz😀

Erzurum Pastası

Erzurum Pastası

Erzurum Pastası

Erzurum Pastası

Erzurum Pastası

Erzurum Pastası

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *