«

Erzurum Yöresi Anne Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 dolu çorba kasesi yoğurt
  • 1 dolu çorba kasesi şeker
  • 1 buçuk çorba kasesi sıvı yağ
  • 3 adet yumurta
  • 1 dolu tatlı kaşığı karbonat
  • Yeterince un

Erzurum Yöresi Anne Pastası Tarifi Yapılışı

Merhaba. 🤗 Bizim Erzurum yöresinde “anne, babaanne, anneanne pastası” olarak bilinen bu pasta evlerde yapılır. 🧚‍♀️Beş çaylarının ve kahvaltıların enfes tatlarından biridir. 😍

  1. Un hariç tüm malzemeleri topak kalmayacak şekilde el yardımı ile karıştırıyoruz. (Yumurta ile şekeri çırpıp sonra diğer malzemeleri, yağı, karbonatı, yoğurdu katıyoruz.)
  2. Daha sonra un ekliyoruz yavaş yavaş. Tam un ölçüsü veremiyorum çünkü göz kararı olacak. Hamurun ele yapışacak şekilde olması lazım. Çok vıcık vıcık olmayacak ama hafif ele yapışacak.
  3.  Bezeler küçük olmayacak, bezeleri çok yuvarlamıyoruz. Püf noktası bu. Sert olmaması için bir iki kere elde çeviriyoruz o kadar.
  4. Tepsiyi yağlıyoruz bezeleri diziyoruz.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
  6. Normalde 180 derecede de pişebilir. (Biz fanda pişirdik.)Pişince kendiliğinden çatladığını görebilirsiniz. Afiyetler olsun! 😍

Erzurum Yöresi Anne Pastası

Erzurum Yöresi Anne Pastası

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *