Kurabiye Tarifleri

Esmer Unla Çörek Otlu Kurabiye

Esmer Unla Çörek Otlu Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 paket margarin
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı çörek otu
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • yarım yemek kaşığı tuz
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 5 su bardağı esmer un
  • 1 yumurta

Esmer Unla Çörek Otlu Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Öncelikle uzun süre durabilen ve ağızda dağılan bir kurabiye olduğunu belirtmek isterim. Bir kez tadına baktıktan sonra ikinciyi de mutlaka yemek istiyorsunuz:) kurabiyeler yağlı olduğu için tuzlu olanlarda esmer un kullanınca yerken yağı daha az hissediyorsunuz. İkramlık herkesin rahatlıkla uygulayabileceği bir tarif, yapılışı şu şekilde:
Tüm malzemeler geniş bir kapta karıştırılır. Margarini oda sıcaklığında bekletmiş olmak, hamur kabartma tozu ile unu elekten geçirerek eklemek ve yumurtanın sadece akını malzemelerle karıştırmak püf noktası. Yumurtanın sarısı daha sonra üzerine sürülmek için kullanılacak.
Malzemeleri iyice yoğurduktan sonra avuç içi kadar parçalar alıp elimizle oklava kullanır gibi yaparak silindir şekli veriyoruz ardından yumurtanın sarısını üzerlerine sürüp bıçakla velev şekilde kesiyoruz. Burda büyüklüğünü ayarlamak size kalmış sadece biraz daha kabaracaklarını hesap edin.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsilerine dizip (iki tepsi çıkıyor) yer değiştirerek önceden ısıtılmış 180 derece fanlı fırında 20dk pişiriyoruz. Eğer fanlı ayarda pişirmezseniz süre biraz daha uzayabiliyor. Fırınlar çeşitli olduğu için üzerinin kızarmasından siz de ayarlayabilirsiniz. Benim kestiğim orandan yaklaşık elli tane kurabiye çıkabiliyor. Afiyet olsun:)

, Esmer Unla Çörek Otlu Kurabiye www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı