Kurabiye Tarifleri
Ev Yapımı Kedidili Bisküvi (48 Adet Tiramisu Ve Pastaların Vazgeçilmezi)

Ev Yapımı Kedidili Bisküvi (48 Adet Tiramisu Ve Pastaların Vazgeçilmezi) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta ( Oda ısısında)
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağından bir parmak eksik un
- 1 silme tatlı kaşığı nişasta
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 1 vanilya
Üzerine serpmek için;
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Ev Yapımı Kedidili Bisküvi (48 Adet Tiramisu Ve Pastaların Vazgeçilmezi) Tarifi Yapılışı
- Yumurta sarıları ve akları ayrılır. Yumurta aklarına 4 yemek kaşığı şeker 3 seferde eklenerek tıraş köpüğü kıvamına gelene dek çırpılır. ( ters çevrildiğinde dökülmüyorsa tamamdır)
- Ayrı yerde yumurta sarıları ve kalan 1 yemek kaşığı şeker vanilya 3 dakika kadar çırpılır. Aklar sarılara eklenir. Dikkatlice karıştırılır.
- Un nişasta kabartma tozu elenerek eklenir dikkatlice fazla söndürmeden karıştırılır.
- Sıkma torbasına koyulur. ( ben buzdolabı poşetine koyup ucunu fazla büyük olmayacak şekilde kesip tepsiye sıktım)
- Yağlı kağıt serili tepsiye parmak boyunda biraz aralıklı olarak sıkılır.
- Üzerine pudra şekeri toz şeker karışımı elenir.
- Önceden ısıtılmış 160-170 derecelik fırında kontrollü 8-10 dk pişirilir(fırından fırına fark eder dikkat)
- Fırından çıkınca fırın telinin üzerine dizilir soğuyunca kıtırlaşacaktır. Dilediğiniz şekilde kullanabilirsiniz. Hatta buzdolabı poşetine doldurup buzluğa da koyabilirsiniz. İçinde ne olduğunu bildiğiniz ev yapımı kedidili bisküvileriniz hazır. Deneyeceklere afiyet olsun☺