Kurabiye Tarifleri
Fındık Köşeleri Nussecken

Fındık Köşeleri Nussecken Tarifi İçin Malzemeler
Malzemeler 1 tepsilik
- (Bardak ölçüm 200ml):
Hamuru:
- 130g yumuşak tereyağ
- 2 su bardağı un (300 gr)
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2 paket şekerli vanilin
- 1, 5 su bardağından az şeker (250 gr)
- 1 adet yumurta
Arasına sürmek için:
- Süzme bal
Fındıklı harcı:
- 200 gr tereyağ
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker (200 gr)
- 2 paket şekerli vanilin
- 1 su bardağı sıvı krema (200 ml)
- 4 su bardağı toz fındık (400 gr)
- 1 su bardağı kırık badem (ceviz, fındık da kullanabilirsiniz)
- 200 gr bitter çikolata
Fındık Köşeleri Nussecken Tarifi Yapılışı
Size çok güzel bir tarifim var. Fındık köşeleri (Nussecken) bir çeşit alman kurabiyesi. Ben kayısı reçeli yerine bal sürüyorum arasına, daha güzel oluyor. Mutlaka deneyin.
- Bir kabın içine hamur için gerekli malzemeleri koyup yoğurun.
- Yağladığınız tepsiye elinizle yayın & elinizle düzleyin.
- Üzerine ince olacak şekilde bal sürün.
- Fındıklı harcı için tereyağı, şekerleri & sıvı kremayı bir tencereye alıp eritin.
- Ocaktan alıp fındıkları ekleyip iyice karıştırıp tepsiye dökün & yayıp düzleyin.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede altlı üstlü 35-40dk kadar pişirin.
- Pişdikten 15dk sonra (soğuduktan sonra yaparsanız daha zor kesiliyor donduğu için)
- Önce kare şeklinde sonra kareleri üçgen olacak şekilde kesip iyice soğumaya bırakın.
- Çikolatayı eritip köşeleri batırıp yağlı kağıt üzerine koyup donmasını bekleyin.
Afiyet olsun!!!