«

Fındık Köşeleri Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gr un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 130 gr şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 2 yumurta
  • 130 gr tereyağı, yumuşak

Hamurun üstü için:

  • 6 yemek kaşığı reçel (Kayısı reçeli)

Kaplama için:

  • 200 gr tereyağı
  • 5 yemek kaşığı su veya rom
  • 200 gr şeker, kahverengi
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 400 gr fındık, öğütülmüş, ceviz, badem (İstenildiği gibi)

Köşeleri için:

  • 200 gr bitter çikolata

Fındık Köşeleri Tarifi Yapılışı

  1. Hamur için, tereyağı, şeker, vanilya şekeri ve yumurtaları birlikte yoğurun.
  2. Unu, kabartma tozunu karıştırın ve kalan hamurla yoğurun.
  3. Hamuru fırın tepsisine dökün ve düz bir taban oluşturmak için bastırın (alternatif olarak oklava ile açın ve ardından yerleştirin)
  4. Topingler için kayısı reçeli bir kaşıkla hamurun üzerine yayılır ve pürüzsüz hale getirilir. Bir tencerede tereyağı, şeker ve vanilya şekeri eritilir.
  5. Öğütülmüş fındık ve 5 çorba kaşığı su ekleyin ve kaynatın, sürekli karıştırarak nemli bir kütle oluşturun.
  6. Cevizleri tabağa yayın ve pürüzsüz hale getirin. Önceden ısıtılmış fırında 25-27 dakika pişirin. Kısaca soğumaya bırakın. Durgun ılık keki köşelere kesin.
  7. Kareler halinde kesin ve ardından köşelerden yarıya bölün.
  8. Köşelerin tamamen soğumasını sağlayın. Bitter çikolatayı kesin ve bir su banyosunda eritin.
  9. Küçük, uzun boylu bir kaba aktarın. Yanındaki kalıptan Nussecken ve her bir durumda çikolata suyunda keskin köşeler. Köşeleri pişirme kağıdına yerleştirin ve çikolatanın kurumasını bekleyin.

Fındık Köşeleri

Fındık Köşeleri

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *