Fındık Kurabiyecikler

Fındık Kurabiyecikler Tarifi'nin Malzemeleri

  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 buçuk su bardağına yakın un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gr margarin
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri

Üzerlerine batırmak için;

  • Yarım çay bardağı damla çikolata

Fındık Kurabiyecikler Tarifi'nin Yapılışı

Herkese Merhabalar Arkadaşlar☺
Öncelikle oda sıcaklığındaki margarinimizi leğenimize alıyoruz. Sıvı yağ ve pudra şekerini de ilave edip karıştırıyoruz. İyice karıştırdıktan sonra unumuzu nişastamızı ve kabartma tozumuzu da ilave edip yoğurmaya devam ediyoruz. Eğer un yeterli gelmezse biraz daha un ilave edebilirsiniz, yalnız hamur çok katı olmasın çok yumuşak bir hamur olması lazım.
Hamurumuzu yoğurduktan sonra fındıktan biraz daha büyük parçalar koparıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz. Bütün hamurumuza aynı işlemi uygulayıp üzerlerine birer tane damla çikolata yerleştiriyoruz. Sivri yerleri üst tarafa gelecek şekilde çok fazla içine doğru gömmeyin damla çikolataları hafif üzerine bastırmanız yeterli olacaktır. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dk altları kızarana kadar pişiriyoruz. Minik kurabiyelerimiz hazır , Fındık Kurabiyecikler www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir