«

Çok lezzetli bir kurabiye fındıklı ay kurabiye çayın yanında tadına doyamayacağınız muhteşem kurabiyeden yapıp yiyebilirsiniz.

Malzemeler:

  • 200 gram Tereyağı (oda ısısında iyice yumuşamış olsun)
  • 1 su bardağı çekilmiş fındık
  • 1 su bardağından 2 kasık eksik tozşeker
  • 100 gram rendelenmiş bitter çikolata
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 3-3,5 su bardağı arası un (yavaş yavaş ilave edip yoğuruyoruz. Kurabiye hamuru kıvamını alana kadar )

Süslemek İçin;

  • 200 gram sütlü veya bitter çikolata
  • Fıstık, hindistan cevizi
  • Pudra şekeri, fındık

 

Hazırlanışı:

  1. Yağımızı, Şeker, vanilya ve suyu koyup elinizle karıştırıyoruz.
  2. Sıvıyağ, fındık ve çikolatayı aktarıyoruz nişastayı ekliyoruz.
  3. Yavaş yavaş un ilave edip elimize yapışmayan hafif sertlikte bir hamur hazırlıyoruz.
  4. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp ay şekli veriyoruz.
  5. Yağlı kağıt serilmiş tepsimize yerleştiriyoruz önceden ısıtılmış 175 derece ayarlı fırında 30 dakika kadar pişiriyoruz.
  6. Dinlenen kurabiyeleri benmari eritilmiş çikolataya yarısına kadar batırıyoruz ve tekrar kağıt üzerine yerleştiriyoruz.
  7. Hazırlanan kurabiyelerin çikolata kaplamalarına fıstık, hindistan cevizi veya ince çekilmiş fındık serpiştiriyoruz.

Afiyet olsun. Tarifi bizimle paylaşan Bereketli Sofralar’a teşekkür ederiz.

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *