Kurabiye Tarifleri
Fındıklı Bademli Ay Kurabiye

- 280 gr un
- 250 gr tereyağı
- 100 gr çekilmiş badem (toz gibi olmasın)
- 50 gr çekilmiş fındık (toz gibi olmasın)
- 70 gr pudra şekeri
- 3 paket vanilin
Badem ve fındık haricinde bütün malzemeler bir kapta iyice yoğrulur. İyice yoğrulduktan sonra badem ve fındık eklenir ve tekrar yoğurulur. Yoğurma işleminden sonra hamura şekil verilir .Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip 150-160 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirilir (çok kızarmayacak rengi fazla değişmeyecek) soğuduktan sonra pudra şekeri dökülecek. Hava almaz saklama kabında uzun zaman dayanıyor.
, Fındıklı Bademli Ay Kurabiye www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.