«

Fındıklı Çatlak Kurabiye (Yayılmayan Birebir Tarif) Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gr margarin yada tereyağı (Ben tereyağı kullandim)
  • 80 gr çikolata (40 gramı sütlü, 40 gramı bitter kullandim. İsterseniz tamamen bitter veya sütlü de kullanabilirsiniz)
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 1 çay bardağından 1 yemek kaşığı eksik iri dövülmüş fındık
  • 1 su bardağı un + 1 tatlı kaşığı un

ÜZERİ İÇİN:

  • Pudra şekeri

Fındıklı Çatlak Kurabiye (Yayılmayan Birebir Tarif) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tereyağıni(margarinde olabilir) eritelim.
  2. Eriyen tereyağımızı ocaktan alıp içine çikolataları ekleyelim ve karıştırarak çikolatayı eritelim. Ayrı bir kabda şeker ve yumurtayı beyaz olana kadar çırpalım.
  3. Ardından kakao, kabartma tozu, tereyağı- çikolata karışımı, fındık, ve vanilya ekleyelim.
  4. Son olarak bir su bardağı unumuzu de ekleyelim spatula yardımı ile karıştıralım.
  5. Ele yapışan cıvık bir hamur elde edeceğiz. telaş etmeyiniz doğru aşamadasınız :) bu şekilde dolaba koyup en az bir buçuk saat dinlendirelim.
  6. Dolaba koyma sebebimiz hamur kendini toplayıp ele yapışmayan kurabiye hamuruna dönüşecek.
  7. Bir buçuk saatin sonunda kurabiyelerimizi yuvarlayacağız ancak burada çok önemli bir püf nokta vereceğim.
  8. Kurabiyeleri elimizde oyalanmadan yuvarlamamız gerekiyor. Çünkü elimizin sıcaklığı ile kurabiyenin içindeki yağ eriyip hamuru eritebilir ve pudra şekeri istediğimiz gibi durmaz.
  9. Elimizde hızlı bir şekilde yuvarladığımız bezeleri pudra şekerine bolca bulayarak tepsiye dizelim.
  10. Tepsiye dizdikten sonra 20 dakika kadar tepsiyi buzdolabında bekletelim. Burada ikinci en önemli püf noktayı vereceğim fırının mutlaka önceden ısıtılmış olması gerekiyor.
  11. 180 derece fırında 15-17 dakika kadar pişirelim. Her fırının ayarı farklıdır. Kontrolü pişirmeye özen gösteriniz. ayrıca pişirirken fan kullanmayın alt üst ayar kafi. 15-17 dakikanın sonuna kurabiyelerimizi fırından alalım. İlk etapta yumuşak gelecektir ama mutlaka bu kıvamda olması gerekiyor. Çünkü soğuyunca sertleşecek. eğer fırında iken sert bir şekilde fırından alırsanız yani 15-17 dakikadan daha uzun bir şekilde tutar ve kurabiyenin daha sert bir şekilde pişmesini sağlarsanız kurabiye soğuduğu zaman daha da sertleşecek ve yenilmez hale gelecektir. afiyet olsun.

Fındıklı Çatlak Kurabiye (Yayılmayan, Birebir Tarif)

Fındıklı Çatlak Kurabiye (Yayılmayan, Birebir Tarif)

Fındıklı Çatlak Kurabiye (Yayılmayan, Birebir Tarif)

Fındıklı Çatlak Kurabiye (Yayılmayan, Birebir Tarif)

Fındıklı Çatlak Kurabiye (Yayılmayan, Birebir Tarif)

Fındıklı Çatlak Kurabiye (Yayılmayan, Birebir Tarif)

Fındıklı Çatlak Kurabiye (Yayılmayan, Birebir Tarif)

Fındıklı Çatlak Kurabiye (Yayılmayan, Birebir Tarif)

Fındıklı Çatlak Kurabiye (Yayılmayan, Birebir Tarif)

Fındıklı Çatlak Kurabiye (Yayılmayan, Birebir Tarif)

Fındıklı Çatlak Kurabiye (Yayılmayan, Birebir Tarif)

Fındıklı Çatlak Kurabiye (Yayılmayan, Birebir Tarif)

Fındıklı Çatlak Kurabiye (Yayılmayan, Birebir Tarif)

Fındıklı Çatlak Kurabiye (Yayılmayan, Birebir Tarif)

Fındıklı Çatlak Kurabiye (Yayılmayan, Birebir Tarif)

Fındıklı Çatlak Kurabiye (Yayılmayan, Birebir Tarif)

Fındıklı Çatlak Kurabiye (Yayılmayan Birebir Tarif)

Fındıklı Çatlak Kurabiye (Yayılmayan Birebir Tarif)

Fındıklı Çatlak Kurabiye (Yayılmayan Birebir Tarif)

Fındıklı Çatlak Kurabiye (Yayılmayan Birebir Tarif)

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *