Kurabiye Tarifleri

Fındıklı Çikolata Kaplı Kurabiyeler

Fındıklı Çikolata Kaplı Kurabiyeler Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr tereyağ /1 paket teremyağ
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 2 yumurta sarısı (aklarını üzeri için ayırın)
  • 1, 5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı nişasta (Mısır veya buğday fark etmez)
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 3-4 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
  • Dövülmüş fındık
  • 80 gr lik çikolata

Fındıklı Çikolata Kaplı Kurabiyeler Tarifi Yapılışı

Oda sıcaklığındaki yağ ile pudra şekeri sıvı yağ ve yumurta sarılarını karıştıralım. Diğer malzemeleri de ekleyelim. Unu kontrollü ilave edelim. Kulak memesi yumuşaklığında hamur oluşturalım. Merdane yardımıyla 4-5 mm kalınlığında hamurumuzu açıp kalıplarla keselim ve tepsimize dizelim. Kurabiyelerin üzerine önce yumurta akı sürelim sonra fındık’ları dökelim. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kenarları hafif kızarsan kadar pişirelim. Diğer tarafta çikolataları benmari usulü eritelim. Soğuyan kurabiyeleri ister üst yüzeyini çikolataya batırarak isterseniz bir poşet yardımıyla sıkarak çikolata ile buluşturalım. Bir iki saat kadar soğuk bir yerde çikolataların donmasını sağlayalım. Afiyet olsun. 🙂

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı