«

Fındıklı Elmalı Turta (En Kolay Tarif ) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gr tereyağ yada margarin ( oda sıcaklığında )
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı sıvı yağ ( klasik çay bardağı )
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 tane vanilya
  • 5 veya 6 su bardağı un hamur ele yapışmayacak kıvama gelecek 👆

İç harcı için:

  • 2 tane büyük boy elma
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı fındık
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • Pudra şekeri

Fındıklı Elmalı Turta (En Kolay Tarif ) Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce tereyağımizi bir kaba koyuyoruz 1 çay bardağı sıvı yağ koyuyoruz .
  2. 1 çay bardağı yoğurt koyuyoruz ,kabartma tozu ve vanilya ekliyoruz içine, ve bunları elimizle karıştırıyoruz .
  3. Tereyağlar sıvı hale geldiğinle eridiğinde yani unumuzu ekliyoruz ve güzelce yoğuruyoruz hamur ele yapışmayacak kıvamda olacak .
  4. Daha sonra hamur işlemi bittiğinde 2 büyük boy elmayı bir tavanın içine rendeliyoruz.
  5. Daha sonra 4 yemek kaşığı şeker koyup eritiyoruz .
  6. Şekerler eridiğinde elmalar kendini saldığında bir tabağa döküyoruz ve tarçınla fındık ekliyoruz karıştırıyoruz.
  7. Daha sonra şekil veriyoruz .
  8. Daha önceden ısıtılmış fırınımızı 180 veya 200 derecede ayarlayıp fırına atıyoruz.
  9. Elmalı turtalarımız üstü kızardığında fırında alıyoruz
    NOT: İLK 20 DK FIRININ AĞZI AÇILMAZ.
    Elmalı turtalarımız piştikten sonra bir tabağa alıp koyuyoruz ve üzerlerine pudra şekeri serpiyoruz isteğe bağlı 😁
    😋 ŞİMDİDEN AFİYET BAL ŞEKER ŞİFA OLSUN İNŞALLAH 😋 💜🖤💜🖤💜🖤🙏🙏🙏

Fındıklı Elmalı Turta (en Kolay Tarif )

Fındıklı Elmalı Turta (en Kolay Tarif )

Fındıklı Elmalı Turta (en Kolay Tarif )

Fındıklı Elmalı Turta (en Kolay Tarif )

Fındıklı Elmalı Turta (en Kolay Tarif )

Fındıklı Elmalı Turta (en Kolay Tarif )

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *