«

Fındıklı Kakaolu Kurabiye Yapımı Tarifi'nin Malzemeleri

  • 110 gram tereyağı
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 büyük yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış)
  • 1 paket vanilya
  • 1 tutam tuz
  • Aldığı kadar un
  • Limon kabuğu rendesi
  • Limon suyu (yarım limon)
  • 1 su bardağı irice dövülmüş fındık

Dolgusu için:

  • Reçel, marmelat

 

Fındıklı Kakaolu Kurabiye Yapımı Tarifi'nin Yapılışı

Yumurta sarısını ve şekeri mikserle biraz çırpın. Tuzsuz tereyağını ve vanilyayı ekleyip mikserle çırpmaya devam edin. Unu, kakaoyu ve tuzu ekleyip yoğurun. Hamuru streç filme sarıp 20 dakika kadar buzdolabında bekletin (hamurun dinlenmesi ve elinize yapışmaması için önemli bir nokta). Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler kopartın(küçük bezeler alın 20 adet çıkıyor). Kopardığınız bezeleri elinizle yuvarlayıp parmağınızla ortasını çukurlaştırın. Çırpılmış yumurta akına daha sonrada fındığa bulayın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Pişen kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra içlerine istediğiniz reçeli sürüp servis edin. Afiyet olsun.

Fındıklı Kakaolu Kurabiye

Fındıklı Kakaolu Kurabiye

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *