Fındıklı Kurabiye Yapımı

Mis gibi tereyağlı, fındıklı kıyır kıyır nefis kurabiye Nefis hem tereyağlı hem fındıklı hemde çikolatalı kurabiyelerim mutlaka yapın derim.

Malzemeler:

  • 125 gram tereyağ oda sıcaklığında
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 2 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı fındık

Üzeri için;

  • benmari usulü eritilmiş çikolata

 

Hazırlanışı:

  1. Yoğurma kabına un hariç diğer malzemeler alınır elinizle karıştırılır.
  2. Unu azar azar ilave edip yoğrulur.
  3. En son fındık eklenip iyice harmanlanana kadar yoğrulur.
  4. Streç film ile kaplanıp buzdolabında 20 dakika dinlendirilir.
  5. İki tane yağlı kağıdın arasında hamuru merdane yardımıyla 1 cm kadar açın.
  6. İstediğiniz şekilli kurabiye kalıbında kesin.
  7. Kurabiye hamurlarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  8. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında hafif rengi değişene kadar pişirin.
  9. Benmari usulü eritilmiş beyaz, sütlü çikolatayı sıkma torbasına yada buzdolabı poşetine koyup incecik ucunu kesin ve şeritler halinde sıkın.
  10. Kurabiyenin ortasına fındık yada fıstıkla süsleyin.

Afiyet olsun. Tarifi bizimle paylaşan Ayşenin Mutfağına teşekkür ederiz.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir