Mis gibi tereyağlı, fındıklı kıyır kıyır nefis kurabiye Nefis hem tereyağlı hem fındıklı hemde çikolatalı kurabiyelerim mutlaka yapın derim.
Malzemeler:
- 125 gram tereyağ oda sıcaklığında
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı nişasta
- 2 su bardağı un
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı fındık
Üzeri için;
- benmari usulü eritilmiş çikolata
Hazırlanışı:
- Yoğurma kabına un hariç diğer malzemeler alınır elinizle karıştırılır.
- Unu azar azar ilave edip yoğrulur.
- En son fındık eklenip iyice harmanlanana kadar yoğrulur.
- Streç film ile kaplanıp buzdolabında 20 dakika dinlendirilir.
- İki tane yağlı kağıdın arasında hamuru merdane yardımıyla 1 cm kadar açın.
- İstediğiniz şekilli kurabiye kalıbında kesin.
- Kurabiye hamurlarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- 170 derecede önceden ısıtılmış fırında hafif rengi değişene kadar pişirin.
- Benmari usulü eritilmiş beyaz, sütlü çikolatayı sıkma torbasına yada buzdolabı poşetine koyup incecik ucunu kesin ve şeritler halinde sıkın.
- Kurabiyenin ortasına fındık yada fıstıkla süsleyin.
Afiyet olsun. Tarifi bizimle paylaşan Ayşenin Mutfağına teşekkür ederiz.