Fındıklı Kuru Üzümlü Hindistan Cevizli Kurabiye

Fındıklı Kuru Üzümlü Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi

Fındıklı Kuru Üzümlü Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağ veya margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 1 kahve fincanı kıyılmış fındık
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Fındıklı Kuru Üzümlü Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Oda bekletilen, tereyağ veya margarin, toz şeker, sıvı yağ, yumurta iyice karıştırılır.
  2. 200 ml klasik bardak hindistan cevizi, kuru üzüm, fındık, vanilya, kabartma tozu eklenir,
    aldığı kadar un ilavesiyle 🍪 kurabiye kıvamı ( kulak memesi yumuşaklığında ) hamur yoğrulur.
  3. Elde yuvarlanır veya benim gibi dondurma kaşığı kullanarak şekilendirebilirsiniz.
  4. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
  5. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
  6. Soğuyunca servis tabağına alınır. Denemenizi tavsiye edeceğim mükemmel 🍪 kurabiyeler hazır 👌
    AFİYETLER OLSUN

Fındıklı Kuru Üzümlü Hindistan Cevizli Kurabiye

Fındıklı Kuru Üzümlü Hindistan Cevizli Kurabiye

Fındıklı Kuru Üzümlü Hindistan Cevizli Kurabiye

Fındıklı Kuru Üzümlü Hindistan Cevizli Kurabiye

Fındıklı Kuru Üzümlü Hindistan Cevizli Kurabiye

Fındıklı Kuru Üzümlü Hindistan Cevizli Kurabiye

Fındıklı Kuru Üzümlü Hindistan Cevizli Kurabiye

Fındıklı Kuru Üzümlü Hindistan Cevizli Kurabiye

Fındıklı Kuru Üzümlü Hindistan Cevizli Kurabiye

Fındıklı Kuru Üzümlü Hindistan Cevizli Kurabiye

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir