Kurabiye Tarifleri
Fındıklı Portakallı Kurabiye
Fındıklı Portakallı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 3 – 4 su bardağı un
- 200 gram margarin oda sıcaklığında
- 1 su bardağı ince çekilmiş fındık içi
- 2-3 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 4 yemek kaşığı portakal suyu
- 1 su bardağından az eksik toz şeker
- 1 cimdik tuz
- 2 yumurta
Üzeri için:
- 2 paket bitter ya da sütlü çikolata (Benmari usulu eritilmiş)
Fındıklı Portakallı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Un, şeker, tuz, fındık içi ve portakal kabuğunu kaba alalım harmanlayalım.
- Daha sonra margarin ilave edelim ve yoğuralım.
- Bir kapta yumurtaları çırpalım.
- Üzerine portakal suyunu ilave edip bir iki kez daha çırpalım.
- Hamurumuza ilave edelim ve yoğuralım ele yapışmayacak bur hamur elde edelim yapışırsa azar azar un ilave edebilirsiniz.
- Hamuru sarıp 25 dk buzdolabında bekletelim.
- Daha sonra büyük parça koparıp merdane yardımı ile açalım.
- Çay bardağı ile yuvarlak şekilde kesip fırın tepsimize dizelim.
- 180 derecede 15 dk pişirelim. Eritmiş olduğumuz çikolataya bandırıp servis edebilirsiniz.