Fındıklı Reçelli Kurabiye

Fındıklı Reçelli Kurabiye Tarifi

Fındıklı Reçelli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı çekilmiş fındık.
  • 1 2 su bardağı kadar un
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 125 gr margarin (tereyağı da olur)
  • Üzeri için: İstediğiniz bir reçel veya marmelat

Fındıklı Reçelli Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun.
  2. Hamuru yoğurduktan sonra buzdolabında yarım saat dinlendirin.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  4. Oklava ile tepsideki yuvarlakların üzerine bastırarak çukurlaştırın.
  5. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.
  6. Pişen kurabiyeleri fırından çıkarın ve sıcakken reçel veya marmelatı koyun.
  7. Soğuyunca servise hazır.
    Afiyet olsun. 😋 😋 😋

Fındıklı Reçelli Kurabiye

Fındıklı Reçelli Kurabiye

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir