Fındıklı Starbucks

Fındıklı Starbucks Tarifi

Fındıklı Starbucks Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağı (oda sıcaklığında )
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çorba kaşığı su
  • Yarım paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 50 gram damla çikolata
  • 1 su bardağı iri kırılmış fındık
  • Minicik bir çimdik tuz
  • Aldığı kadar un

Fındıklı Starbucks Tarifi Yapılışı

Bu tarif i cevizli de yapıyorum ama sadece fındık kullanarak çok farklı bir lezzet elde ettim.

  1. Tereyağ ile yumurta sarılarını iyice yoğurun.
  2. Şekeri, vanilyayı, suyu, tuzu, kabartma tozunu ve fındık ekleyin.
  3. Kontrollü şekilde unu ekleyin.
  4. Ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur olmalı.
  5. En son damla çikolatayı ekleyin fakat çok yoğurmayın hem çikolata erimesin hem de yağlı kurabiye çok yoğrulduğunda yağını salar ve un ekleyerek kurabiyeyi sertleştirirsiniz.
  6. Baton şekli verin ve streç filme sararak buzluğa atın.
  7. Yarım saat sonra yeterince sertleşmiş olacaktır.
  8. 1 parmak kalınlığında kesin ve tepsiye dizin.
  9. 180 derece önceden ısıtılmış fırında kontrollü şekilde pişirin.

Not : Kurabiyeler fırında çok yumuşak olabilir bunun sebebi tereyağlı olmasıdır.
Fırında sertleşmesini beklemeyin kurabiyeler yanmasın. Oda ısında 5 dakika dinlendikten sonra sertleşecektir.

Fındıklı Starbucks

Fındıklı Starbucks

Fındıklı Starbucks

Fındıklı Starbucks

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir