Kurabiye Tarifleri
Fındıklı Starbucks

Fındıklı Starbucks Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağı (oda sıcaklığında )
- 2 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çorba kaşığı su
- Yarım paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 50 gram damla çikolata
- 1 su bardağı iri kırılmış fındık
- Minicik bir çimdik tuz
- Aldığı kadar un
Fındıklı Starbucks Tarifi Yapılışı
Bu tarif i cevizli de yapıyorum ama sadece fındık kullanarak çok farklı bir lezzet elde ettim.
- Tereyağ ile yumurta sarılarını iyice yoğurun.
- Şekeri, vanilyayı, suyu, tuzu, kabartma tozunu ve fındık ekleyin.
- Kontrollü şekilde unu ekleyin.
- Ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur olmalı.
- En son damla çikolatayı ekleyin fakat çok yoğurmayın hem çikolata erimesin hem de yağlı kurabiye çok yoğrulduğunda yağını salar ve un ekleyerek kurabiyeyi sertleştirirsiniz.
- Baton şekli verin ve streç filme sararak buzluğa atın.
- Yarım saat sonra yeterince sertleşmiş olacaktır.
- 1 parmak kalınlığında kesin ve tepsiye dizin.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında kontrollü şekilde pişirin.
Not : Kurabiyeler fırında çok yumuşak olabilir bunun sebebi tereyağlı olmasıdır.
Fırında sertleşmesini beklemeyin kurabiyeler yanmasın. Oda ısında 5 dakika dinlendikten sonra sertleşecektir.