Kurabiye Tarifleri
Fındıklı ve Damla Çikolatalı Kurabiye
Fındıklı ve Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gr yumuşamış tereyağ. (Ben teremyağ da kullanıyorum)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı bitter damla çikolata
- 1 su bardağı kavrulmuş ve robotta çekilmiş fındık-ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın
- 4, 5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin 4 su bardağı da yeterli olabilir)
Fındıklı ve Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Tereyağ ve pudra şekeri bembeyaz olana kadar mikserle çırpın.
- İçine sıvı yağ ve yumurtayı ekleyip köpük gibi (krema gibi) olana dek çırpmaya devam edin.
- Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip yoğurmaya geçin.
- Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Dilediğiniz şekli vererek ( ben dondurma kaşığı kullanarak şekil verdim)
- 170 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Dilerseniz pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun 😋