Kurabiye Tarifleri

Fındıklı Ve Tarçınlı Rulo Kurabiye

Fındıklı Ve Tarçınlı Rulo Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

(Su bardağı ölçüsü 200 ml)

  • 200 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ve margarin
  • 200 gram labne peyniri veya peynir
  • 2, 5-3 su bardağı un
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ince çekilmiş fındık
  • 1 çay kaşığı tarçın

Fındıklı Ve Tarçınlı Rulo Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağı, labne peyniri ve kontrollü şekilde ekleyeceğiniz un ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
  2. Bu kurabiyede esmer şeker kullanmak çok önemli, beyaz toz şeker ile aynı sonuç elde edilmiyor.
  3. Şeker, fındık ve tarçını ayrı bir kapta karıştırıp bu karışımın yarısını açma tezgahına döküp üzerine kurabiye hamurunu koyun.
  4. Elinizle bastırarak hamuru biraz genişlettikten sonra kalan karışımı hamurun üst kısmına yayarak merdane yardımıyla olabildiğince ince açın.
  5. Açtığınız yuvarlağı 24 eşit üçgen elde edecek şekilde kesin ve rulolar yapın.
  6. Şekerli karışımın tamamı kullanılıyor ve hamura nüfuz etmesi gerekiyor.
  7. Kurabiyeleri 150 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dk kadar pişirin.
  8. Üzerinde şeker olacağı için çok fazla pişirip yakmamaya özen gösterin.
  9. Kurabiyenin pişmiş hali fırına girmeden öncekiyle neredeyse aynı görünüyor. Kontrollü pişirmenizi öneriyorum.

Deneyenlere afiyet olsun.

Fındıklı Ve Tarçınlı Rulo Kurabiye

Fındıklı Ve Tarçınlı Rulo Kurabiye

Fındıklı Ve Tarçınlı Rulo Kurabiye

Fındıklı Ve Tarçınlı Rulo Kurabiye

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı