Fıstıklı kurabiyem umarım portakallı kurabiyelerim kadar beğenilir ve denenir. Yiyenlerden tam not almış nefis bir kurabiye olduğundan tavsiye ediyorum.

Malzemeler:

  • 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
  • 2 yumurta ( birinin akı ayrılacak)
  • 2 kahve fincanı pudra sekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 4.5 su bardağı aldı )

Dolgu malzemesi;

  • 100 gram toz antep fıstığı
  • 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 2 çay bardağı (küçük boy aida degil) pudra şekeri
  • 1 yumurta akı

 

Hazırlanışı:

  1. İc malzemeyi karıştırıp bir kenara alın (yumurta akı tüm kuru malzemeyi birleştiriyor korkmayın ve her hangi bir şey eklemeyin)
  2. Hamur için oda sıcaklığındaki mardain yumurta vanilya kabartma tozu ve pudra şekerini aldığı kadar (yaklaşık 4.5 su bardağı ama bardak ölçülerimiz degişebilir lütfen kontrollü koyun )
  3. Un ile yoğurun v e 15 dakika kadar dinlendirin.
  4. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içli köfte yapar gibi içini oyun ve dolgu malzemesini koyup yuvarlayın.
  5. Tüm hamuru bu şekilde hazırlayın ve üzerine hiç bir şey sürmeden önceden ısıtılmış fırında 180 derecece yaklaşık 25 dakika pişirin.
  6. Kurabiyenin altı kızarmışsa pişmiş demektir.
  7. Üzeri kızarmamalı daha sonra 1 paket çikolatayı (80 gram) benmari usulü eritip kurabiyeleri bandırın ve Antep fıstığı ile süsleyip servis edin.

Afiyet olsun. Tarifi bizimle paylaşan birlikte_pisirelim’e teşekkür ederiz.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir